Esteetön asuminen

Ikääntymisestä tai muusta syystä johtuen voi asuminen tutussakin ympäristössä vaikeutua. Silloin on tarpeen kartoittaa ja poistaa kaikki mahdolliset toimintaa haittaavat esteet.

Jo pienilläkin muutoksilla voidaan saada aikaan hyödyllisiä asioita. Joskus on syytä muuttaa pintamateriaaleja turvallisemmiksi ja kalusteiden mitoituksia ulottuvuuden parantamiseksi.

Vanhat, tutut huonekalut eivät välttämättä palvele elinkaaren kaikissa vaiheissa. Oikein valituissa tuoleissa ja sohvissa on mukava istua ja niistä on helppo nousta ylös.

Valaistuksen tehostaminen sekä erilaisten tuki- ja turvalaitteiden asennus oikeisiin paikkoihin helpottaa ja turvaa elämää.

Esteettömyyden ja turvallisuuden kartoittaminen kotona

Voit tilata omaan tai läheisesi kotiin esteettömyyskartoituksen, jossa käydään läpi nykyisen asuinympäristön ongelmat ja vaaran paikat.  Saat raportin havaituista epäkohdista sekä ehdotuksia niiden korjaamiseksi.

Julkitilojen esteettömyyskartoitus

Kauttani voi tilata esteettömyyskartoituksen myös julkisiin tiloihin, joko saneerattavaan tai uudiskohteeseen. Ottamalla jo suunnitteluvaiheessa mukaan ammattitaitoisen kartoittajan voidaan toteutusvaiheessa välttyä turhilta virheiltä. Esteettömyyskartoituksen suorittaa Invalidiliiton kouluttama yksittäinen kartoittaja tai työryhmä.

Välineitä toiminnan ja kulkemisen avuksi

Sisustus Severiinan myymälästä voi hankkia mm. pyörätuoliluiskia, porrassiltoja ja tukikaiteita sekä erikoismitoitettuja huonekaluja mittatilauksena.

Lue myös Severiinan tarina.

luiska1
Ammattilaisten suunnittelema ja toteuttama pyörätuoliluiska on materiaaleiltaan ja mitoitukseltaan suositusten mukainen.

Sisustus Severiina
maria(at)sisustusseveriina.fi
puh. 045 876 4455


Sisustus Severiina Facebookissa